Linkek a témában:
Nyers málnaszörp
A málnát a vízzel leöntjük és hozzáadjuk a szalicilt és a borkősavat. Porcelán tálban alaposan elkeverjük, és másnapig állni hagyjuk. Másnap a keveréket batiszt ruhába kötjük és egy másik ép zománcú edénybe, vagy porcelán tálba belecsurgatjuk a levét.
Nyers málnaszörp receptje
Egy kiló málnát összetörünk, és nagy uborkásüvegbe töltve, egy liter vízzel és egy deka szalicillal keverjük össze. Egy napig állni hagyjuk, majd egy ép zománcú edénybe két kiló kristálycukrot öntünk, és batisztruhán, vagy sűrű szitán keresztül csöpögtetjük rá a málnát. Alaposan összekeverjük a cukorral, és üvegekbe töltve, lekötve, azonnal a kamrába tehetjük.
élelmiszer webshop
Élelmiszer webshop, ahol kaphatóak szörpök, ásványvíz, italok, gyümölcslé is. Rendelj tőlünk, hiszen rendelésedet akár már másnap kézhez veheted!
Erdei málna
A szúrós szárú, édes gyümölcsű málna Európában és Ázsiában őshonos, ma már mindenhol megtalálható a mérsékelt égöv alatt. Elsősorban gyümölcse miatt termesztik is. Levelét, melyet a nyár elején gyűjtünk az ókor óta használjuk összehúzó hatása miatt. A görög származású Dioszkoridész, Néró császár híres orvosa már említi a málnalevelet mint gyógyhatású növényt. 1735-ből származik K’Eogh, ír származású herborista leírása: „Összezúzott málnalevél mézzel összekeverve gyógyítja a szem gyulladását, a lázat és a furunkulust..a gyümölcs jót tesz a szívnek és a szájban lévő gyulladásoknak.”